Vergunning dakkapellen

Een dakkapel geeft uw zolder licht en ruimte. U schept daarmee de mogelijkheid voor een extra kamer. Het plaatsen ervan kan echter niet zomaar. Veiligheid en goede inpassing in de omgeving vereisen in sommige gevallen een omgevingsvergunning (WABO voorheen bouwvergunning), in andere gevallen niet.


Voldoet uw dakkapel aan de afmetingen in deze tekening, dan mag uw dakkapel zonder omgevingsvergunning geplaatst worden

Afmetingen dakkapel voor vergunningvrij bouwen

Wanneer geen omgevingsvergunning nodig?

Belangrijk is waar u de dakkapel wilt plaatsen. In de regel geldt dat bouwwerken aan de voorkant en bij hoekwoningen de zijkant van de woning, een grotere invloed hebben op de directe omgeving dan bouwwerken die aan de achterkant worden gebouwd. Daarom mag een dakkapel aan de voorkant en zijkant van de woning meestal niet zonder omgevingsvergunning worden gebouwd. Aan de achterkant wel, mits u aan een aantal voorwaarden voldoet: voorwaarden voor vergunningvrij bouwen

 

Wel of geen vergunning? Doe de vergunningcheck

Om na te gaan of u voor de plaatsing van uw dakkapel een vergunning nodig heeft, gaat u naar het digitale omgevingsloket online en doet de vergunningcheck. Hier kunt u ook digitaal uw vergunning aanvragen.


Iedere gemeente hanteert andere richtlijnen voor het bouwen van een dakkapel. Wij adviseren u te informeren naar de actuele richtlijnen binnen uw gemeente.

 

Indien u een vergunning nodig heeft, kunt u er uiteraard voor kiezen de aanvraag door BM Daktechniek te laten verzorgen. Heeft u nog verdere vragen of opmerkingen? Bel of e-mail ons dan gerust, wij helpen u graag verder.

 

Wanneer vergunningsvrij, wanneer een omgevingsvergunning nodig?
 
 
logo logo